AYA sportevent

  • Grolsch Veste, Stadion FC Twente
  • 31 mei 2024
  • 13.00 - 16.00 uur

Sporten kan bijdragen aan sneller herstel en meer energie tijdens en na de behandeling van kanker. Maar het valt niet altijd mee om in beweging te komen of te blijven. Daarom organiseren de ziekenhuizen binnen ONZ netwerk (MST, Saxenburgh, SKB en ZGT) samen met FysioHolland Oncologie Zorg en FC Twente een sportieve middag voor jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad.

Verschillende (ex-)topsporters die ervaring hebben met de ziekte kanker nemen de deelnemers mee in inspiratiesessies. Ook is er een sportclinic door Roos Zwetsloot, olympisch skateboardster en ambassadeur van Boarding for Breast Cancer. Tijdens de middag is er veel ruimte voor ontmoeting met lotgenoten. De middag is gratis en geschikt voor ieder niveau, ook als je nog nooit hebt gevoetbald of je fysiek minder goed voel.

In deze flyer lees je meer informatie. 

Datum en locatie

Wanneer: vrijdag 31 mei van 13.00 - 16.00 uur
Waar: Stadion FC Twente, Colosseum 65 in Enschede
Voor wie: jongvolwassenen die kanker hebben (gehad)

Aanmelden

Aanmelden kan via www.mst.nl/aya of scan de QR-code in de flyer.

Meer informatie

Sprekers

De tijdens de inspiratiesessies vertellen (ex-)topsporters die ervaring hebben met de ziekte kanker over hun ervaringen. We zijn blij te kunnen delen dat de volgende (ex-)topsporters aanwezig zijn op 31 mei.

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam, professioneel hockeyer bij zowel het Nederlands elftal als Bloemendaal, kreeg in 2018 op 23 jarige leeftijd een zeldzame vorm van kanker. Hierdoor moest hij stoppen met hockeyen. Waar een amputatie van zijn rechterarm eerst de enige kans op genezing zou geven, kon zijn arm met een operatie toch gespaard worden. Hij slaagde erin terug te keren als tophockeyer en op 27-jarige leeftijd werd hij zelfs geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dennis deelt zijn lessen uit de topsport en zijn ziekteperiode op een ludieke manier om anderen te helpen hun doelen te bereiken.

Myrthe Schoot
Myrthe Schoot heeft meer dan 400 wedstrijden in het Nederlands volleybalteam gespeeld. Vlak nadat ze een punt had gezet achter haar carrière als topsporter kwam ze erachter dat er een tumor van 17 centimeter in haar buik zat. “De zwaarste wedstrijd van haar leven”, aldus Myrthe. Ze is heel open over haar ziekte, zowel in de podcast Over de Top als op haar eigen Instagram account.

Wouter Smit
Wouter had een tumor in zijn ruggenmerg en wervelkolom. Door te sporten bleef bij fysiek en mentaal sterk. Met KapotSterk motiveert hij nu anderen tot een gezonde leefstijl door middel van lezingen, workshops, trainingen en events.

Daphne Voormolen
Daphne Voormolen is voormalig tophockeyster en kreeg op 29-jarige leeftijd de diagnose baarmoederhalskanker. Sporten is haar lust en haar leven, en dat is ze tijdens haar ziekteproces ook blijven doen. Het sporten en gezond eten heeft haar geholpen om na haar behandeling terug te keren in de hoofdklasse.

Eva Blewanus
Eva is fysiotherapeut bij Ajax. Zij en haar tweelingzus Kim kregen beiden borstkanker. Tijdens het ziekteproces is sporten een belangrijk deel van haar leven gebleven. “Het is bewezen dat sporten belangrijk is voor hoe je door de chemo gaat, maar soms kan je een paar dagen niks en dat accepteer ik dan ook”, aldus Eva.